Drink jij eigenlijk wel genoeg? Vocht is van levensbelang voor je en je moet elke dag 1,5 tot 2 liter binnenkrijgen. Veel mensen lukt dat niet. Soms omdat ze niet van water houden, soms omdat een glas cola aantrekkelijker is of soms omdat er gewoon geen tijd voor is. Maar kom op, het jaar is pas net begonnen. Tijd om je weer een nieuwe goede gewoonte aan te leren. En dat kan met deze top 10 van gezonde drankjes.

  1. Water

Jaja, een inkoppertje. Maar water is natuurlijk echt het allerbeste tegen de dorst. Nederlands water is super goed, er zit geen suiker in en het komt gewoon uit de kraan.

  1. Thee

En dan het liefst verse thee natuurlijk. Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende soorten thee, dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Thee met fruitsmaakjes kun je beter vermijden, want daar zit alsnog veel suiker in. Met kruidenthee, muntthee, gemberthee of verse gedroogde blaadjes zit je eigenlijk altijd wel goed. Groene en zwarte thee verlagen zelfs je bloeddruk en de kans op een beroerte en diabetes.

  1. Koffie

Een zwart bakje koffie kan – met mate natuurlijk – erg gezond zijn. Een scheutje melk of cappuccino is ook niet verkeerd en het telt gewoon mee als vocht. Filterkoffie verlaagt zelfs de kans op diabetes, beroertes en hartziekten.

  1. Smaakwater

Bijvoorbeeld Wicky water met fruit en Sourcy Water in de smaken banaan, sinaasappel en aardbei. Daar zit geen suiker in en dus ook geschikt voor kinderen.

  1. Infused water

Je kunt je water ook opleuken met stukjes citroen, komkommer, limoen, munt, sinaasappel of basilicum. Goedkoop, fris en suikerloos!

  1. Sap met water

Snak je toch een keer naar wat zoeters? Maak dan een sapje en vul de helft van het glas met water. Zo heb je dus de helft minder suiker en toch ook de helft meer smaak.

  1. Tomatensap

Tomatensap is ideaal als je zin hebt in wat hartigs. Van alle sapjes die er zijn zit er de minste calorieën in. Het bevat ook weinig suiker, alleen weer wat meer zout. Dus tomatensap moet je niet overdrijven.

  1. (Bruis)water

Water met koolzuur is suikervrij en een leuke afwisseling op gewoon water. Natuurlijk kun je dit ook makkelijker lekkerder maken met citroen, sinaasappel of limoen.

  1. Bruiswater met een smaakje

Er zijn ook diverse koolzuurhoudende waterdranken te koop. Bijvoorbeeld Sourcy Sprankelend en Spa Bruisend. Deze drankjes bevatten geen suiker, calorieën en zoetstof.

  1. Spelt of chichorei drank

Nepkoffie van geroosterde spelt of chicorei is lekker warm en bevat geen suiker en cafeïne. Het heeft een nootachtige smaak en minder dan 10 kilocalorieën per kopje.