Ben je van plan dit weekend ons mooie stadje te bezoeken? Dan hoef je je niet te vervelen, want er zijn weer allerlei activiteiten gepland. Neem een rondleiding in de tuin van het klooster of leer potten bakken in het Veerhuis.

Vrijdag: rondleiding in de kloostertuin

Al 350 jaar staat in Megen het Minderbroedersklooster. Er wonen een aantal broeders die gasten ontvangen en jonge mensen helpen die op zoek zijn naar diepgang in hun leven. Rond het klooster ligt een hele grote ommuurde tuin. Van oudsher was het een moestuin waar de bewoners van het klooster van leefden. Het aantal bewoners van het klooster werd echter steeds kleiner en er was geen tuinman meer, dus kreeg een deel van de tuin een nieuwe bestemming: de Hof van Lof.

De bomen, planten en bloemen vertellen nu hun eigen verhaal en gaan hun eigen gang. En u mag komen kijken. Vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur kunt u een rondleiding krijgen van An Rouw. Ze geeft uitleg over de indeling van de tuin en de doelstelling. Je krijgt verhalen te horen over de folklore, de volksfantasie en uit de bijbel. Als het regent wordt het binnenprogramma uitgebreid.

Zaterdag: scharrelmiddag in de kloostertuin

Zaterdagmiddag kun je op je gemak zelf rondscharrelen in de Hof van Lof. De tuin is van 14.00 uur tot 16.00 uur open voor bezoek. Er zijn twee gastvrouwen die je ontvangen met een kopje koffie of thee en ze geven je informatie over de tuin. Ook is er een tuingids te verkrijgen waarmee je zelf de weg door de tuin kunt vinden.

Deze activiteiten vinden elke week plaats.

[su_youtube url=”https://youtu.be/Ao7FRM1tqP8″]

Zaterdag: workshops bij het Megensche Veerhuis

Heb je altijd al eens een pot willen bakken op een draaischijf? Pak dan nu je kans! Elke zaterdag tot en met 26 augustus kun je in het Megensche Veerhuis potten bakken. Er zijn twee tijden: van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. De kosten zijn 15 euro inclusief materialen en koffie of thee.

Daarnaast kun je aardewerk beschilderen, zoals borden, schalen en bekers. Ze worden daarna geglazuurd en gebakken en een paar dagen later kun je je creatie weer ophalen. Dit kost 15 euro, exclusief materialen. Wat je schildert wordt apart berekend. Opgeven kan tot en met de donderdag voor de betreffende zaterdag.

Vanaf augustus zijn er ook workshops droomvangers of krachtschilden maken. Deze duren 3 uur en worden gegeven op woensdag- en zaterdagmiddag.

Klik hier voor de prijzen of om je op te geven.