Wat doe je als je ruimte over hebt in je – eigenlijk te grote – huis? Dan verbouw je en maak je er een B&B van! Dat was precies de gedachte van Jan en Julienne van Ravensteijn. In 2014 openden ze B&B De 2e Kamer in Megen.

Verbouwen naar B&B De 2e Kamer

B&B De 2e Kamer is gevestigd in de Nieuwstraat in Megen. “We hadden een ruimte aan huis die we – als de tijd daar was – zouden willen gebruiken als seniorenwoning”, vertelt Julienne. “Maar Jan kreeg het idee om al eerder te starten met de verbouwing en dat het wel een optie was om er een B&B te beginnen.” Jan had op dat moment geen werk en heeft de B&B helemaal zelf verbouwd en compleet ingericht. “De stijl bestaat uit zowel moderne als antieke meubelen en verrassende elementen.”

Gasten uit alle windstreken

In mei 2014 was B&B/Vakantiehuis De 2e Kamer in Megen helemaal klaar. “De gaten komen eigenlijk overal vandaan: Nederland, Belgie, Ierland, Nieuw Zeeland, Duitsland… Soms komen ze met de auto, of op de fiets. Maar we ontvangen ook mensen op de motor of wandelend. Onze B&B/Vakantiehuis is direct gelegen aan het wandelpad langs de Maas van Megen en kijkt uit op recreatiegebied De Gouden Ham.”

Langer verblijven in B&B De 2e Kamer

Het vakantiehuis is volledig ingericht vakantiehuis en geschikt voor meerdere personen. “Het is echt van alle gemakken voorzien. Mensen kunnen zelf ook koken, waardoor een verblijf voor een langere periode in Megen ook mogelijk is.” De B&B heeft een eigen tuin en verhoogd privé plateau. “Zo hebben onze gasten een schitterend uitzicht over de Maas en de omgeving.” Ze kunnen ’s avonds genieten van een prachtig uitzicht.

Vakanties en uitjes

De meeste gasten komen echt voor een bezoek aan Megen. “Of voor een feest of bruiloft in Acropolis. Of ze gaan uit eten bij een van de restaurants. We ontvangen ook mensen die hun vakantie vieren of die graag met de fiets naar de Tuinen van Appeltern gaan. En met de auto ben je natuurlijk in een half uur in Den Bosch of Nijmegen.”

Altijd iets te doen

Het rust- en vakantiegevoel heerst alom. ”In De Gouden Ham kun je zwemmen in natuurwater en wie zelf wil varen kan daar een kano, motorbootje of elektrosloep huren. Er zijn ook andere mogelijkheden zoals het huren van fietsen, tandems, mountainbikes en zelfs tuktuks. En er zijn volop mogelijkheden in de omgeving om te wandelen en te fietsen. Op loopafstand is natuurspeeltuin de Graaf van Megen, dat gratis toegankelijk is.” Kortom: in Megen hoef je je absoluut niet te vervelen!