Wie eens een nachtje in Megen wil slapen en ook echt in de oude sferen wil verblijven kan terecht bij B&B De Baptist. In het achterhuis van de Dr. Baptiststraat nummer 20 bevindt zich een klein appartement, dat door eigenaresse Paula Gerritsen wordt verhuurd als B&B.

Logeren in het achterhuis van B&B De Baptist

De kinderen gaan het huis uit en jij blijft achter in een huis dat eigenlijk te groot is. Wat doe je dan? Voor Paula Gerritsen was het al snel duidelijk. Ze was erg blij met haar huis en wilde eigenlijk niet verhuizen. “Het achterhuis kwam vrij en ik werk als zelfstandige illustratrice, dus ik ben altijd op zoek naar projecten en werk. Het achterhuis verhuren bleek een goede manier van inkomsten, dus zo doende”, vertelt ze.

De inrichting van B&B de Baptist

Het achterhuis bestaat uit twee grote kamers, die samen een compleet appartement vormen. “Het is van oorsprong een stal, dus de oude balken zitten er nog in.” Het is zoals ze zelf zegt geen ‘Ikea-inrichting’. “De fruitkistjesvloer past er erg mooi en samen met de oude leren stoelen, het donkerhouten bed en wat Oosterse dingen krijg je een hele mooie inrichting. Ik krijg vaak te horen van gasten dat ze vinden dat het met erg veel smaak is ingericht.” De gasten hebben een eigen stukje tuin, zodat ieder nog zijn privacy heeft. “En alles is gelijkvloers, dat is fijn voor mensen die wat slechter ter been zijn.”

Een grote diversiteit aan gasten

Ze krijgt een grote diversiteit aan gasten over de vloer. “Veel mensen komen om te fietsen of wandelen of de natuur in te gaan. Vooral mensen uit de Randstad zijn echt op zoek naar een weekendje rust. Maar ik krijg ook gasten die hier in de buurt iets te doen hebben, zoals een feest of bruiloft. En het zijn ook vaak wel jonge mensen, ook die ontvluchten de drukte.” Het Rivierengebied is steeds meer in trek. “Ik ben echt gek op dit gebied en op mijn huis. En ik vind het leuk om mensen daar mee van te laten genieten.”
Paula vindt het ook leuk om in contact te komen met verschillende mensen. “Met sommige mensen houd je nog jaren contact. In de winter verhuur ik het voor langere tijd, aan mensen die tussen woningen zitten of hier in de buurt werk hebben maar nog geen woning. En met die mensen heb je leuk contact.”