Dat het toerisme in het rivierenland in de lift zit, blijkt wel uit het toenemende bezoek van natuurcamping De Maasakker, gerund door Ed Steiger. “Ik heb al uit heel Europa mensen over de vloer gehad.”

Camping De Maasakker voor natuurliefhebbers

Op Camping De Maasakker loopt niemand in zijn blote kont. “Het is een natuurcamping”, lacht Ed Steiger. “Maar soms heb je mensen die het verwarren met naturistencamping, maar dat is toch net wat anders hoor!” Ed is zijn hele leven beroepsmilitair geweest en toen hij uit dienst trad vroeg hij zich af wat hij met de paardenbak en bijbehorende weide moest doen. “Ik las dat er in de regio behoefte was aan kleinschalige activiteiten en kleinschalige bedrijfsaccommodaties, dus toen bedachten we ineens dat we mooi een camping konden beginnen.”

Terugtrekken in de natuur

Camping De Maasakker is aangesloten bij Stichting Natuurcamping. “Ik wil het liefst natuurliefhebbers trekken. Het is een mooie plek en geen standaard kampeerveld waar iedereen op een vierkant elkaar aankijkt. We hebben plekjes met natuurgroen en ook geen vaste plekken. Iedereen mag zelf kiezen waar hij of zij wil staan.”

Camping De Maasakker voor tenten

Er is bewust voor gekozen om enkel tenten toe te laten op het terrein. “Voor caravans en campers hebben we geen plek en de doelgroep is echt tentkampeerders.” En dat slaat aan. “Mei is een topmaand geweest, het was nu al drukker dan vorig jaar in augustus. Mensen weten ons nu te vinden en ze zoeken ons ook op omdat we alleen tenten doen. Die mensen zoeken elkaar op en dat merk ik nu heel erg.”

’We hebben zelfs al Russen gehad’

Hij krijgt een breed scala aan bezoekers op het veld. “We hebben zelfs al Russen gehad, vorige week een Zwitser en een Amerikaan die in Italië woont. Eigenlijk heb ik heel Europa al gehad.” Hij krijgt veel fietsers op bezoek. “Die zijn op doortocht en stoppen dan bij ons. Heel erg leuk.” Ze beginnen nu steeds meer met het houden van activiteiten. “Maar de meeste mensen zijn natuurliefhebbers en hun kinderen vermaken zichzelf wel, met beestjes zoeken ofzo.”

Altijd in vakantiestemming

Op dit moment kunnen er 20 tenten staan op het terrein en daar heeft Ed een fulltime baan aan. “In het begin deden we het hobbymatig, maar als het drukker wordt moet je dat toch echt loslaten.” En erg vindt hij dat niet. “De mensen die komen zijn altijd in vakantiestemming, die sfeer slaat op je over en dat maakt het leuk. Ik heb nog nooit chagrijnige mensen gehad.” De mensen blijven nu ook langer. “Zelfs een paar weken. Straks in de zomer krijg je een gemêleerd gezelschap van mensen die wat langer blijven en korter. Het leuke aan het tentpubliek is dat ze veel meer buiten leven. Als ik het kampvuur aansteek zit binnen no time iedereen bij het vuur.”