… die je zeker niet thuis moet gaan proberen!

Sommige mensen gaan erg ver om wat kilo’s kwijt te raken. Door de jaren heen hebben we al heel wat bizarre diëten voorbij zien komen, waarvan de meeste gelukkig al zijn afgeschreven. Van alleen maar alcohol drinken tot het eten van babyvoeding: de volgende bizarre diëten moet je zeker niet proberen. 

Het babyvoeding dieet

Je raadt het al: bij dit dieet gaat het om het eten van babyvoeding (iewl!). Er zijn namelijk mensen die denken dat je met een potje babyvoeding alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. Ze vervangen twee maaltijden per dag door een potje prut, waar maar tussen de 20 en 100 calorieën inzitten. En je hoeft niet te kauwen, waardoor je ook minder voedingsstoffen binnenkrijgt. Een recept voor uithongering dus. Babyvoeding is – uiteraard – afgestemd op de behoefte van een baby en niet op die van een volwassene.

Het slaapdieet

Het klinkt natuurlijk geweldig: slapen als afvalmethode. Als je slaapt heb je immers geen tijd om te denken aan eten of überhaupt te eten. Na een avond flink stappen heb je ook meer honger. Dat komt omdat je lichaam na weinig slaap leptine aanmaakt, waardoor je meer honger hebt. Je krijgt geen signaal dat je vol zit. Hoe meer je slaapt, hoe minder honger je krijgt. Maar we hebben allemaal een aanbevolen dagelijkse behoefte en uithongeren is nooit goed. Je hormoonbalans raakt verstoort en je loopt de kans op tekorten. De beste manier om af te vallen blijft minder calorieën tot je nemen dan je nodig hebt, genoeg bewegen en je voedsel afwisselen.

Het wortel dieet

Een pareltje onder de bizarre diëten. Bij dit dieet eet je vier dagen achter elkaar één kilo geraspte wortels met een theelepel honing en citroensap. Niet echt een feestmaal hè. Gelukkig mag je tijdens die dagen ook peren, kiwi’s, appels, sinaasappels en grapefruit eten. Na vier dagen ben je misschien drie kilo kwijt, maar die zitten er met zo’n dieet net zo snel weer aan. Daarnaast is fruit een grote suikerbom en moet je daarmee zeker niet overdrijven.

Het alcoholdieet

Je raad het al: bij dit dieet leef je op alcohol. Je eet de hele dag niets en gooit aan het einde van de dag een paar glazen alcohol achterover. Hartstikke ongezond, maar er zijn dus echt mensen die dit doen. Ze hebben wel een limiet op het aantal calorieën dat ze binnen mogen krijgen, maar dan nog mogen ze 131 glazen wijn, 201 shotjes of 45 glazen bier per week mogen drinken. Een voordeel: je bent wel slank als je je bij de AA mag melden…

Het M-dieet

Bij dit dieet vervang je een maaltijd per dag door gekookte champignons. Waarom zou je denken? Dit dieet komt uit de gedachtegang van Katy Perry. Zij denkt namelijk dat champignons ervoor zorgen dat je alleen op je buik en heupen afvalt en je andere curves bewaard blijven. Maar als je dit elke dag doet kan het zijn dat je te weinig voedingsstoffen en calorieën binnenkrijgt, waardoor je tekorten oploopt. Je zult minder presteren en zult erg moe zijn. En daarnaast is het ook niet bewezen dat je kunt kiezen op welke plaats je vet verliest, dus helaas!