Erfgoedlokaal Haren brengt weer een nieuwe tentoonstelling. In ‘Plekken van Plezier’ staan genieten en plezier maken in de gemeente Oss centraal. De tentoonstelling is te bezichtigen in het Erfgoedlokaal aan het kerkplein 6 te Haren (Oss). Hij loopt tot en met zondag 6 oktober en is elke eerste zondag van de maand te bezichtigen van 11:00 – 15:00 uur.

Het thema – ‘Plekken van Plezier’ – is dit jaar ook het thema van de landelijke Open Monumentendagen. Het gaat hierbij om plekken waar mensen voor hun plezier en met plezier naartoe gingen. In onze regio wemelt het van deze locaties en ze zijn zeker eens waard om te bezoeken. Met haar nieuwste tentoonstelling wil Efgoedlokaal Haren Ons Dorp aansluiten bij het thema en zich in het speciaal richten op de gemeente Oss, waar op veel locaties vanalles te zien en beleven valt.

Nieuwe fietsenknooppuntenkaart

Onlangs verscheen een nieuwe fietsenknooppuntenkaart Noord-oost Brabant en Land van Maas en Waal, wat een prachtig overzicht weergeeft van wat er in dit grote gebied zoal te zien en beleven valt. De regio wemelt namelijk van natuur, kunst, cultuur en culinaire mogelijkheden.

Erfgoedlokaal Haren laat in de tentoonstelling op een speciale manier zien hoe je het beste uit deze regio haalt. Ze maken daarbij gebruik van gebruiksvoorwerpen, aangevuld met beeld en geluid. Zo komen onder andere de tuinen van Demen, archeologische opgravingen uit Kessel, de Gilden, het Stadsarchief Oss, leerlooiershuisje Ravenstein en verschillende presentaties van heemkundeverenigingen uit de regio aan bod. Daarnaast is er een speciale compilatie van beelden van Magus TV uit Megen die plekken van plezier laat zien waar mensen in het verleden gebruik van maakten. Beelden van de restauratie van de kerk in Neerlangel maken de tentoonstelling compleet.

Openingstijden

Openingstijden: elke éérste zondag van de maand van 11:00 – 15:00 uur. Bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden uitsluitend op afspraak! Entree: € 2,00 per persoon. Vrienden van het Erfgoedlokaal en kinderen onder de twaalf jaar hebben gratis toegang.

Kijk voor meer informatie op de website van Erfgoedlokaal Haren.