Happen en Trappen is de perfecte combinatie tussen lekker eten en genieten van ons mooie land. Met Happen en Trappen ga je een dag lang fietsen en eet je bij vijf verschillende restaurants. Kies je voor de route ‘Een bourgondische kijk op de dijk’, dan kom je een lekker hapje eten bij restaurant Op de Poort.

Een Bourgondische kijk op de dijk

Deze route is 45 kilometer lang. Je rijdt van Brabant naar Gelderland en proeft veel cultuur- en natuurhistorie. Tussen Oijen en Ravenstein staat het namelijk bol van de mooie monumenten, een dag om nooit te vergeten. Bij de route zit:

• Koffie en gebak bij ’t Stadsherberg De Keurvorst
• Voorgerecht bij Restaurant Op de Poort
• Soep bij Bierbrouwerij Oijen
• Hoofdgerecht bij Moeke Mooren
• Nagerecht bij Logis Hotel Restaurant Hoogeerd

En dat allemaal voor slechts € 39,95 per persoon. Uiteraard krijg je een fietskaarthouder en uitgebreide routebeschrijving, zodat verdwalen echt geen optie is.

Het startpunt van de route

Je begint in het mooie vestigingsstadje Ravenstein. Ravenstein kenmerkt zich door pittoreske pleintjes, smalle straatjes en tientallen monumenten. Cultuurhistorieliefhebbers kunnen hier dan ook hun hart ophalen. Wist je dat de film De Bende van Oss hier is opgenomen?
Vanaf Ravenstein fiets je door naar Megen, waar je kennismaakt het de Franciscanen en Clarissen in hun kloosters. Veel mensen zoeken hier hun rust en komen even los van de alledaagse sleur.

Happen en Trappen: lekker tot rust komen in Appeltern

Na een lekker voorgerecht ga je verder richting Hanzestadje Oijen. Je fiets door natuurgebied de Gouden Ham en de Moringerwaarden. Vervolgens kom je aan bij de tuinen van Appeltern, het grootste tuinideeënpark van Nederland en een werkelijke lust voor het oog. Vanaf Appeltern fiets je oostwaarts langs de maas naar Niftrik.

Happen en Trappen telt inmiddels 160 routes, dus er is voor ieder wat wils.

Reserveren voor de route ‘Groots genieten in het Brabantse land’ kan hier.
Reserveren voor de route ‘een Bourgondische kijk op de dijk’ kan hier.