Home » Uit de keuken van Op de Poort: tomatensoep met ballen

Uit de keuken van Op de Poort: tomatensoep met ballen

Ben je ’s avonds vaak laat thuis en heb je geen zin meer om nog uitgebreid de keuken in te gaan, maar wil je toch een gezonde maaltijd? De ouderwetse tomatensoep met ballen doet het altijd goed. De ballen kun je natuurlijk altijd weglaten en noedels of vermicelli toevoegen. Smullen maar!

Recept voor vier personen

Benodigdheden

  • 100 gram winterwortels, in stukjes.
  • 1 ui, gepeld en in stukjes gesneden.
  • 400 gram tomatenblokjes.
  • 340 milliliter groente- of runderbouillon.
  • Handje vers en fijngesneden peterselie.
  • 300 milliliter water.
  • Gehaktballetjes (van te voren niet bakken).

Bereidingswijze

Als eerste maak je de gehaktballetjes. Je kunt het beste gaan voor half om half gehakt. Vervolgens verhit je de olijfolie in een pan en fruit je de wortel en ui. Daarna doe je de tomaten en het tomatensap erbij en dat laat je ongeveer twee minuten sudderen. Voeg de bouillon erbij en de peterselie en het water, dit laat je ongeveer een kwartier op zacht vuur koken. Daarna doe je de gehaktballetjes bij de soep en breng je het geheel weer aan de kook. Laat het een kwartiertje koken en verdeel de soep over vier kommen. Je kunt het serveren met wat verse peterselie en stokbrood.

Eet smakelijk!

2018-02-27T13:41:19+00:00