In de 100-jaar oude boerderij Laag Vliervoet in Puiflijk zit Bed & Breakfast De Knechtenkamer, gerund door Jos en Paulien. De grote boerderij is al drie generaties lang in de familie en diende door de jaren heen verschillende functies, van fruitbedrijf tot legbedrijf tot Bed & Breakfast. Wie zin heeft in een tijdreis en zich wil wanen in de jaren ’20 is in De Knechtenkamer aan het juiste adres.

Het idee om een Bed & Breakfast te beginnen ontstond eigenlijk spontaan. “De kinderen waren uitgevlogen en het huis was heel erg groot”, vertelt Paulien. “We gaan zelf graag naar een B&B en zo ontstond het idee om het dan zelf ook te gaan doen.” De verbouwing begon en alles werd teruggebracht naar de oude stijl. “Alles is verbouwd met oude bouwmaterialen. Van de kranen, tot vloertegels tot bakelieten stopcontacten: het is allemaal net zo oud als de boerderij zelf.”

Al generaties lang in de familie

De boerderij zit al generaties lang in de familie. “Jos zijn opa heeft het gebouwd, Jos’ vader is hier geboren en Jos zelf ook. Dus we zijn hier de derde generatie.” Het verhaal van de boerderij vertelt ze graag aan haar gasten. “Ooit is het begonnen als fruitbedrijf en de vader van Jos had een legbedrijf. En nu is het een Bed & Breakfast. Elke generatie heeft zijn stempel op de boerderij gedrukt.” En er komt binnenkort weer een bestemming bij, want de boerderij is officieel goedgekeurd als trouwlocatie.

Beleving

Het verhaal achter de boerderij vertelt Paulien graag aan haar gasten. “Ik heb een fotoboek met korte verhalen, daar staan foto’s in vanaf het prille begin uit de tijd dat Jos zijn vader nog maar een kind was. De gasteren waarderen dat heel erg, ze vinden het leuk om een kijkje te nemen in het verleden van de boerderij. Zo wordt het een beleving en krijgt het een karakter.”

Buitenlandse gasten

Vanaf maart hebben Paulien en Jos wekelijks gasten. “In de zomermaanden hebben we drukke weken. De gasten komen overal vandaan, de laatste tijd hebben we ook veel Duitse gasten. Of Belgische gasten die het leuk vinden om naar de tuinen van Appeltern te gaan. Mensen vinden het fijn om te fietsen over de dijken of het pontje te nemen en het gebied te verkennen.”

Uitgebreid ontbijt met biologische streekproducten

De gasten krijgen een feestelijk ontbijt. “Jos en ik maken dat samen, ik vind het erg leuk om de gasten mijn zelfgemaakte jam te laten proeven.” De producten zijn afkomstig uit de streek en biologisch. “In de buurt zit een biologische kaasboer en in Druten zit een goede warme bakker. De buurman heeft kersen, appels en aardbeien en ik vind het leuk om met bloemen te werken bij het ontbijt. Dan wordt alles veel mooier.” En ook dit is in de oude stijl. “Ik heb een oud servies bij elkaar gescharreld, dat ziet er erg gezellig uit.”

Brocante Fair

Sinds drie jaar organiseren Jos en Paulien een Brocante fair op het terrein. “Dat vonden we leuk bij onze B&B passen, want wij zijn zelf ook helemaal van de oude spullen. Er komen zo’n 40 brocanteurs met brocanten, serviesgoed, handwerkspullen, lampenkasten, tuinspullen, je kunt het zo gek niet bedenken.” De fair is dit jaar op 10 juni.

Arrangement met Op de Poort

In samenwerking met Restaurant Op de Poort heeft De Knechtenkamer een zomerarrangement opgesteld. Het arrangement is op basis van twee personen en te reserveren in maanden juli tot en met half september. Het arrangement bestaat uit:

• Aankomst op woensdag met koffie/thee en lekkers bij B&B De knechtenkamer.
• Op woensdagavond bent u welkom bij Restaurant Op de Poort voor een driegangen verrassingsdiner.
• Een overnachting bij B&B De knechtenkamer in het gastenverblijf ‘De hofstee’.
• Een feestelijk ontbijt met producten uit eigen keuken.
• Op donderdag entree voor De Tuinen in Demen.
• Koffie/Thee met gebak bij De Tuinen in Demen.
• Er staan twee fietsen voor u klaar incl. fietsroutes.

Het is ook mogelijk om nog een extra nacht te blijven. Reserveren kan bij B&B De Knechtenkamer op 06 13890092.