Light-boter, light-chips, light-frisdrank: overal staat tegenwoordig wel light voor. Wie minder calorieën tot zich wil nemen zit met light vaak wel goed, maar het is niet altijd goed voor je. Wanneer er een light-variant van een product wordt gemaakt, vervangt de fabrikant het vet namelijk voor wat anders. En dat is niet altijd in jouw voordeel.
Door die stoffen kan het eten van light-producten soms juist het tegenovergestelde effect hebben. En dat moet je niet hebben natuurlijk. De volgende drie light-producten kun je daarom beter links laten liggen.

Dressing

Een flinke scheut dressing maakt je salade net even af. Het is soms het meest ongezonde aan de salade, maar wel het lekkerst. Gaan voor de light-variant is dus een logische keuze. Maar dat zou je dus niet moeten doen. Veel mensen kiezen voor een dressing met weinig vet, maar daar zit juist meer zout en suiker toegevoegd en dat is nog veel erger dan vet. De beste dressing is een scheutje olijfolie, want dat geeft al genoeg smaak.

Pindakaas

Pindakaas is echt heerlijk. Vooral op een rijstwafel of bruine boterham. Maar zoals je vast wel weet zitten er veel calorieën in, dus wanneer je voor het pindakaasschap in de supermarkt staat valt je oog al snel op de lightversie. Toch kun je die beter mijden. De fabrikant haalt de vetten er wel uit, maar vervangt die voor suikers. En dat wil je ook niet. Je kunt het beste kiezen voor een pindakaas die 100% natuurlijk is en vooral onverzadigde vetten bevat.

Vetvrije yoghurt

Je ziet ze steeds vaker: yoghurt met 0% vet. Waarom zou je dan nog voor die vette kwark gaan? Helaas zit 0%-vet yoghurt bomvol E-nummers en suiker. Je krijgt er een onverzadigd gevoel van en daardoor grijp je weer sneller naar wat snacks. Griekse yoghurt is het beste, deze zit bomvol eiwit, is goed voor je darmen en vult bovendien erg goed.