Lunchen op het werk is voor veel mensen een uitdaging. ’s Ochtends boterhammen smeren die tegen lunchtijd helemaal klef zijn, zijn nu niet bepaald een culinair hoogstandje en ook niet iets waar je naar uit kijkt. Het alternatief is vaak een vette bedrijfskantine en dat is natuurlijk ook niet heel erg gezond. Heb je moeite met het vinden van een lekkere lunch? We hebben een paar ideeën voor je!

Maak een salade

Een salade is een heerlijk gezond alternatief voor een saaie boterham en kan ook nog eens lekker vullen. Kies voor een slamelange met bijvoorbeeld geitenkaas, avocado, noten, gerookte kip, mozzarella, tomaat, pasta, feta, gebakken champignons, carpaccio of zalm: de mogelijkheden zijn echt eindeloos en het zal dus niet snel vervelen.

Hmm, soep!

Soep is hartstikke gezond en het vult ook nog eens goed. Kies niet voor een kant-en-klare soep uit een pak, maar maak de soep bij voorkeur zelf. Maak bijvoorbeeld in het weekend een grote pan tomatensoep en vries het in porties in. Zo kun je even vooruit. Combineer het met een lekker stukje volkorenbrood met kruidenboter of tapenade en je lekkere lunch is compleet!

Avocado met ei

De avocado is de roomboter uit de jungle en een van de meest gezonde vruchten die je kunt eten. In combinatie met ei is het al helemaal verrukkelijk. Gooi het door een salade, eet het los of beleg er een cracker of rijstwafel mee. Je krijgt er ook nog eens veel energie van!

Origineel beleg voor op brood

Die boterham met kaas zal na een tijdje wel gaan vervelen. Probeer eens wat anders! Bijvoorbeeld hüttenkäse met tomaat, hummus en sla, ricotta en peer, avocado en kaas of mozzarella en tomaat.

Smakelijk!