Over eten, drinken en ijs wordt veel geroepen. Kende je de volgende mythes over eten en drinken al?

#1 Gigantisch veel soorten frisdrank

Wist je dat Coca Cola zoveel verschillende soorten frisdrank maakt, dat als je er één per dag drinkt, je meer dan 9 jaar bezig bent om ze allemaal uit te proberen? Minute Maid (sinaasappelsap), Chaudfontaine (water) en Monster (energiedrankje) zijn namelijk ook van Coca Cola. Cola is trouwens – naast okay – het meest bekende woord ter wereld. Iedereen weet wat je bedoelt.

#2 Ben & Jerry’s

Wanneer ijsfabrikant Ben & Jerry’s een ijssmaak uit de schappen haalt, dan komt deze te liggen op een speciale ijsbegraafplaats naast de fabriek in Vermont. Hier liggen onder andere al de smaken Turtle Soup, Wavy Gravy en What a cluster.

#3 Proost

Het proosten bij het drinken van een glas wijn of bier stamt al uit het Romeinse tijdperk. Hoe dat is ontstaan? De Romeinen waren erg wantrouwend, want ze stonden er om bekend elkaar veel te vergiftigen. Als je ruw proost, wordt er drank uitgewisseld tussen de glazen. En zo werd de kans op vergiftigen dus een stuk kleiner.

#4 Theezakjes

Theezakjes zijn niet in Engeland, maar in Amerika. Rond 1908 stuurde Thomas Sullivan theesamples rond in zijden, kleine zakjes. Er waren dus klanten die dachten dat deze zakjes gewoon in het water moesten worden gedaan. Dus zo ontstond het theezakje zoals we het nu kennen. Zijden bleek later alleen te fijn en daardoor kon de thee niet snel genoeg gezet worden. Daarom ging Thomas snel over op gaas.

#5 De vijfsecondenregel

De vijfsecondenregel kennen we allemaal: als je eten laat vallen en het binnen vijf seconden opraapt is het nog vrij van bacteriën. Maar dit is echt totale onzin. Vanaf de eerst seconde zitten er al bacteriën op.

#6 1 april-grap

De BBC haalde ooit een memorabele 1 april-grap uit. Op 1 april 1957 lanceerden ze een documentaire over spaghetti, waarin werd beweerd dat die aan bomen groeit. Ze hadden zelfs een filmpje gemaakt waarin een vrouw de slierten uit een boom plukt en ze in de zon legt om te drogen.

#7 Dubbeldippen

Hou je ervan om je chips of friet twee keer in de saus te dippen? Dat is geen probleem. Het verspreidt namelijk niet meer bacteriën dan een enkele keer dippen.

#8 Pinda’s

Pinda’s zijn helemaal geen nootjes. Een pinda behoort namelijk tot de peulvruchten en hij groeit zelfs onder de grond, zoals een wortel.

#9 Wortels en ogen

Een oud weetje is dat je van wortels beter gaat zien. Maar dat is eigenlijk alleen maar een smoesje om kinderen meer groenten te laten eten. Als je teveel wortels eet kan zelfs de kleur van je huid veranderen en word je oranje. Als een Oempa Loempa. Maar dan moet je er wel heel veel eten hoor.