Megen

Nadat Megen op 9 januari 1357 stadsrechten had gekregen werd de stad in 1386 beveiligd. Om de stad te beschermen tegen indringers van buitenaf werd Megen ommuurd. In de ommuring werden vier toegangspoorten gemaakt. Een van die poorten was de gevangenpoort, die met de Gevangentoren een eenheid vormde.

reserveren

De gevangenispoort

De toren heeft alle oorlogen en aanslagen op Megen overleefd, bevat nog oorspronkelijke overblijfselen en is nu, na ruim 600 jaar, nog steeds in zijn volle glorie te aanschouwen. Gedurende honderden jaren heeft de Gevangentoren als gevangenis gefunctioneerd. Men zat dan “Op de Poort”.

Archieven bevatten veel gegevens over het verblijf van een groot aantal gevangenen, die “Op de Poort” hun dagen in eenzaamheid sleten. Daar wachtten ze op hun verhoor, veroordeling en soms op hun executie door middel van “het Sweert” of “het Koord”.

reserveren

Kloosters in Megen

Megen kent ook twee kloosters, bewoond door de Fransiscanen en Clarissen. Het Minderbroedersklooster, bewoond door de Fransiscanen, is het oudste klooster en stamt uit 1645. In de Clarastraat is het clarissenklooster Sint-Josephsberg gevestigd. Het is het oudste nog bestaande clarissenklooster van Nederland en de zusters horen bij de Federatie van de heilige Clara.

reserveren

Bezienswaardigheden in Megen

Restaurant Op de Poort in Megen is de ideale uitvalsbasis om na een fietstocht over de dijken uit te rusten en te genieten van een mooi uitzicht. Het restaurant ligt in het oude centrum van Megen, dat een grote historie met zich meedraagt. Benieuwd naar de verhalen achter ons oude stadje? Doe mee aan een stadswandeling, waar een gids u alles vertelt over deze prachtige historische plek. Ook biedt Megen de mogelijkheid om te blijven overnachten.

reserveren

NIEUWSBRIEF TIPS & AANBIEDINGEN

Wilt u op de hoogte blijven van onze evenementen, Tips & aanbiedingen? Schrijft u zich dan in op onze nieuwsbrief.

Klik dan hier >>