Verken Megen tijdens de Open Monumentendag!

Aanstaande zondag is het zover: Open Monumentendag. Door het hele land kun je de mooiste plekken bezoeken, maar je kunt natuurlijk ook genieten van ons mooie Megen. Grijp dit weekend de kans om een van de kloosters te bezoeken of maak nou eindelijk eens die (gratis!) stadswandeling.

Dit weekend staat het hele land in het teken van de Open Monumentendag. Het thema is dit jaar ‘Boeren, burgers en buitenlui’: de nadruk ligt op mensen en hun onderlinge economische en culturele relaties. Kom je dit weekend naar Megen, dan is het verstandig om te beginnen bij het Toeristisch Informatiepunt Megen. De TIM is gevestigd in het Megense monument Acropolis. Het is te hopen dat het goed wandelweer is, want de meeste Megense monumenten liggen op loopafstand van het TIM.

Je kunt een informatiegids krijgen met een stadswandeling, waarin van huis tot huis staat wat de historie is en wat de voormalige bestemming van het pand was. In de TIM staat ook een maquette van Megen in 1570. Je zult precies zien hoe de vestigingswerken eruit zagen en je zult zien dat de straten nu nog hetzelfde zijn.

Dit weekend zijn er ook weer stadswandelingen in Megen: op zaterdag om 13.00 uur en zondag om 12.00 uur en 14.00 uur. Aanmelden kan via stadswandeling@toerismemegen.nl

Daarnaast zijn de twee Megense kloosters te bezichtigen: het patersklooster van de Franciscanen en het nonnenklooster van de zusters Clarissen. De kloosters stammen uit de 18e eeuw en zijn een ware lust voor het oog. Het rooms-katholieke Clarissenklooster is niet voor het publiek toegankelijk, omdat het nog in gebruik is. Maar je kunt wel aansluiten bij de gebedsdiensten: op zaterdag om 12.00 uur en 17.45 uur. Op zondag om 9.00 uur is er een eucharistieviering, achteraf kun je met de zusters een kopje koffie drinken.