Het is weer oktober en oktober is de maand van vallende bladeren, Halloween en… pompoenen! Pompoensoep is erg lekker en bovendien erg gezond. We hebben een mooi recept voor je gevonden, dat niet moeilijk is om te maken. 

Bereidingstijd ⏲30 minuten Aantal personen ??6

De bereiding van de pompoensoep

Stap 1: Bereid de bouillon.

Stap 2: Snipper de knoflook (of pers fijn), de gember, de ui en de rode peper. Wil je een iets minder pittige soep? Houd dan een halve rode peper aan.

Stap 3: Fruit de knoflook, gember, ui en rode peper in een pan met een klein beetje olijfolie. Roer de kurkuma erdoor.

Stap 4: Voeg vervolgens de pompoen en wortel doe en bak deze een paar minuten mee.

Stap 5: Voeg de bouillon toe en kook deze 15 minuten, tot de groenten zacht zijn.

Stap 6: Pak de staafmixer en pureer de soep fijn.

Stap 7: Roer de kokosmelk door de soep en proef of hij goed op smaak is. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveer de soep met wat verse peterselie en kleine ringetjes rode peper. Eet smakelijk!

Ingrediënten & materialen

  • 1 rode peper (en extra voor garnering)

  • Stukje gember

  • 800 gr pompoen in blokjes

  • 1 ui

  • 1 Knoflook

  • 250 ml kokosmelk

  • 200 gram wortel in stukken

  • 1250 ml bouillon

  • Snuf kurkuma

  • Verse peterselie (voor de garnering)

  • Olijfolie

  • Staafmixer

Wist je dat…

… Kurkuma heel erg gezond is? Het wordt al duizenden jaren gebruikt om het lichaam de zuiveren en om gezondheidsproblemen zoals  eczeem, candida, reumatoïde artritis, atherosclerose en gebitsproblemen te behandelen. Daarnaast is het ontstekingsremmend, goed voor hart- en vaten, beschermt het tegen Alzheimer en helpt het je voedsel beter te verteren.