Home » Hmm! Recept voor Tony’s Chocolonely oliebollen

Hmm! Recept voor Tony’s Chocolonely oliebollen

Ze domineerden de afgelopen weken het nieuws: Tony’s Chocolonely oliebollen karamel-zeezout. En we hebben goed nieuws: met dit recept kun jij ze zelf maken! Net op tijd voor Oudejaarsavond 😉 

BENODIGDHEDEN

  • 500 ml lauwe melk
  • 1 zakje droge gist
  • 3 el suiker
  • 500 gr bloem
  • 1 ei
  • snuf zout
  • zonnebloemolie
  • frituurpan
  • een reep Tony’s Chocolonely karamel-zeezout
  1. Verwarm de melk tot deze lauw is en vermeng hem met de suiker en het gist. Vervolgens laat je dit 10 minuten rusten.
  2. Ondertussen zeef je de bloem en het zout alvast, om vervolgens het ei toe te voegen en het geheel goed door elkaar te mengen.
  3. Voeg de melk al roerende toe en maak van het geheel een mooi beslag.
  4. Laat het beslag minstens een uur afgedekt op een warme plek rijzen. Geduld dus!
  5. Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 180 graden.
  6. Breek de chocoladereep in stukjes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een andere smaak te pakken.
  7. Neem een natte ijsbol-tang en maak bolletjes van het beslag. Vervolgens stop je een stukje van de chocolade in het deeg, zorg ervoor dat het beslag er goed omheen zit! Anders gaat hij lekken en is je chocolade weg.
  8. Bak alle bollen ongeveer 5 tot 6 minuten. Laat ze daarna uitlekken op keukenrol.
  9. Serveer het met cacaopoeder, poedersuiker of smelt er een andere reep overheen!

Smakelijk en een gelukkig 2018!

2018-01-06T08:29:53+00:00