Ja, je leest het goed: je kunt daadwerkelijk slimmer worden van eten. Hoe dat kan? Van elke hap eten die je neemt gaat 20% van de energie direct naar de hersenen. Dat betekent dat alles wat we eten een grote invloed heeft op het functioneren van onze hersenen. Wij hebben voor je op een rijtje gezet welk eten goed is voor je hersenen én ook nog eens lekker is. 

Wist je dat de Mediterrane keuken erg goed is voor je hersenen? Dat komt omdat hij bestaat uit veel fruit, vis, peulvruchten en olijfolie. Je hersenen zijn er dol op!

Zalm

Heb je weleens op een waterglijbaan gezeten die amper gleed, omdat er niet genoeg water was? In zalm zit Omega 3 en dat is eigenlijk het water in de glijbaan die ervoor zorgt dat je soepeler naar beneden gaat. Omega 3 zorgt ervoor dat de communicatie tussen je zenuwcellen beter gaat en daardoor worden je geheugen en concentratie beter. In vette vis (zoals zalm en tonijn, dus niet kibbeling) zit erg veel Omega 3. Een goede reden om een keer extra vis te eten!

Linzen

Ook vitamine B speelt een hele belangrijke rol in onze hersenen. In linzen zitten bijvoorbeeld veel B-vitaminen, die zorgen voor een betere en snellere communicatie tussen de zenuwcellen. Linzen zijn ook nog eens erg lekker en zorgen ervoor dat je de hele dag geconcentreerd aan het werk kunt. Gooi linzen door een salade, soep, stoofpotje, pasta, lasagne… de mogelijkheden zijn eindeloos. Je hersenen worden er blij van en het is ook nog eens heel erg lekker.

Spinazie

Jaja, spinazie is erg gezond. Je krijgt er spierballen van, maar het zit ook vol met vitamine B11 en dat geeft je geheugen een boost. Gooi eens wat spinazie door je smoothie of maak er een heerlijke pasta van. Je hersenen zullen je dankbaar zijn!