Titus Brandsma

Titus Brandsma

Aanstaande zondag nog niets te doen? Mooi! Op zondag 23 september vindt namelijk de Titus Tocht plaats, een wandel- en fietstocht ter ere van Titus Brandsma. Titus Brandsma is een bekende Nederlandse verzetsstrijder en tevens ereburger van Oss. Hij stierf in 1942 in concentratiekamp Dachau in Polen. 

Op de laatste zondag van de Vredesweek organiseert de Titus Brandsmaparochie in Oss samen met met atletiekvereniging A.V. Oss ’78 deze tocht. Je kunt kiezen uit drie wandelafstanden, 10, 20 en 30 km, een fietstocht van 30 km en twee startplaatsen, Oss en Haren.

De routes van de Titus Tocht

Vanuit Oss gaat de wandel- en fietsroute van 30 km naar Megen, waar Titus Brandsma zes jaar gewoond heeft. De tocht loopt door het prachtige Maasland en komt langs gedenkplaatsen van Titus Brandsma. De wandelroutes vanuit Oss van 10 en 20 km gaan door het buitengebied aan de zuidoost kant van Oss. Deze routes lopen door het natuurgebied De Stelt en langs de Tuinderij van Tosse en gaan vervolgens richting Geffen en de Geffense plas.

Vanuit Haren kan via een kortere route van 10 km of 20 km naar Megen gewandeld worden.

Wandelaars en fietsers vanaf 12 jaar betalen € 4, maar wie jonger is dan 12 jaar mag gratis wandelen of fietsen, mits begeleid door een oudere deelnemer. Leden van wandelbonden betalen € 3,50 op vertoon van lidmaatschapskaart.

Starttijden

De wandelaars kunnen vertrekken tussen 8 en 11 uur.

De fietsers van de 30 km-route kunnen vertrekken tussen 9 en 12 uur.

Startplaats Oss (wandelen 10, 20, 30 km en fietsen 30 km)

Deze startgelegenheid ligt ± 800m van station Oss. Het adres is: Sint Jozefkerk, Oude Molenstraat 8, 5342 GC Oss.

Startplaats Haren (wandelen 10 km en 20 km)

Deze startgelegenheid is niet bereikbaar met OV. Adres: tHuis in Haren, Lietingstraat 60, 5368 AC Haren.

Veel wandel- en fietsplezier!

Kijk voor meer informatie op de website van de Titus Tocht.