Bespoten appels eten? Vaak hoor je dat je het beter niet kunt doen. Maar wist je dat dat helemaal niet waar is? De Universiteit van Nederland plaatst elke week interessant video’s en deze week is het college afkomstig van professor dr. Aalt Bast, een toxicoloog van de Universiteit van Maastricht. Hij legt uit dat we helemaal niet bang hoeven te zijn voor ons voedsel.

Paniek

Er is steeds vaker paniek over ‘gevaarlijke’ stoffen in ons eten. Nitriet in vlees, pesticiden in groente en fruit en onlangs nog de fipronil in eieren. Volgens Aalt Bast is onze voeding op dit moment veiliger dan ook, al heerst er nog altijd een – onterechte – angst. Bast denkt dat geneesmiddelen in de toekomst een steeds kleinere rol gaan spelen en voeding een grotere rol. Wie voeding goed toepast en weet welke voedingsstoffen erin zitten kan er een geneeskrachtige werking uithalen.

Bezoek dokter

Geen bezoekje aan de dokter dus, maar gewoon even de koelkast open trekken. We weten nu welke stoffen er in onze voeding zitten en kunnen er dingen mee oplossen. Vooral chronisch zieke mensen gaan hier baat bij hebben. Benieuwd naar het verhaal van Bast? Bekijk het hieronder.